Header-new701px.jpg

kali_bookey.jpg

Foto: Kali Bookey zei tegen haar slachtoffer dat ze een psychopaat was en dat ze wel meer mensen wilde vermoorden. © kos.

Amper veertien is ze en ze wilde naar eigen zeggen graag iemand vermoorden omdat ze een psychopaat is. Die boodschap gaf ze haar slachtoffer mee toen ze een mes in de keel van het liefje van haar broer zette.

Het Amerikaanse meisje uit New Richmond zal berecht worden als een volwassene en riskeert tot veertig jaar gevangenis voor moordpoging, schrijft The Independent.

De aanhouding van Kali Jade Bookey werd gisteren verlengd en in afwachting van haar verschijning voor de rechter op 8 augustus mag ze niet op borgtocht vrijkomen.

De zaak kwam aan het licht toen het meisje woensdagochtend zelf de politie belde in Saint Croix County met de melding dat twee mannen in een groene pick-up gepoogd hadden om haar te ontvoeren. Toen ze de mannen vertelde dat het liefje van haar broer alleen thuis was en dat ze haar maar moesten ontvoeren, liet het duo haar met rust.

De agenten haastten zich meteen naar het adres van het meisje en troffen er de 15-jarige hevig bloedend in haar slaapkamer aan. Ze werd meteen met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar vertelde ze de waarheid en die was dat ze helemaal niet het slachtoffer geworden was van twee mannen maar van de zus van haar vriendje.

Ze vertelde dat ze in haar bed lag te slapen toen Bookey haar in het zwart gekleed benaderde. Nog voor ze besefte wat er gaande was, legde Bookey al haar handen op haar mond. Het kwam tot een gevecht waarbij Bookey de 15-jarige een paar rake klappen gaf. Ze sloeg ook twee schalen stuk op het hoofd van haar slachtoffer en gebruikte een scherf als wapen om de keel van het meisje over te snijden.

Daarna vroeg Bookey haar koudweg of ze meteen wilde sterven of doodbloeden. Doodbloeden antwoordde ze waarna Bookey haar slachtoffer vertelde dat ze naar haar huis gefietst was omdat ze uit was op het plegen van haar eerste moord.

Toen ze merkte dat ze alleen was, zag ze haar kans schoon om haar voornemen waar te maken. Ze verklaarde nog dat ze een psychopaat was en dat ze nog meer moorden wilde plegen. Daarna wenste Bookey nog een fijn leven in het hiernamaals toe en verliet ze de slaapkamer.

Volgens de politie bleef Bookey aanvankelijk bij haar verklaring over de mannen die haar wilden ontvoeren. Later zei ze dat ze het vriendinnetje van haar broer haatte omdat ze haar broer gelukkiger kon maken dan zijzelf. Ze gaf toe dat ze wist dat haar slachtoffer alleen thuis was en verklaarde uiteindelijk dat ze rond 4 uur 's ochtends het huis verlaten had en naar de trailer fietste waar haar slachtoffer lag te slapen.

Ze wou het meisje en haar moeder angst aanjagen in de hoop dat ze zouden verhuizen. Zo zou ze weer volledig over haar broer kunnen beschikken.

Nog volgens de politie bekende ze ook heel wat details uit de verklaring van het slachtoffer. Ze gaf ook toe dat het niet haar bedoeling was dat het meisje meteen zou sterven. Ze wilde haar nog de kans geven om te verhuizen. Ze plande haar gruweldaad anderhalve week op voorhand tijdens ritjes op haar fiets.

Haar moeder, Dawn verklaarde aan het nieuwsagentschap AP dat ze niet op de hoogte was van de plannen van haar dochter. "We wisten van niets en er waren ook geen signalen. We zijn hier allemaal heel verdrietig". Meer wilde haar moeder niet kwijt.

Door: Hln.be - Bron: The Independent