Header-new701px.jpg

In Brazilië is na twintig jaar een man teruggevonden die als zestienjarige jongen verdween. De familie van de man beweerde dat hij verhuisd was en dat alles goed met hem ging, tot de politie de man helemaal verwaarloosd aantrof in de kelder van zijn eigen vader en stiefmoeder.

Volgens de buren was de jongen, Armando de Andrade, een normale zestienjarige, die hield van skateboarden en gitaarspelen. Van de een op de andere dag was de tiener plots verdwenen: hij zou volgens zijn vader verhuisd zijn en het goed maken. Een buurman geloofde dit verhaal niet. Hij vertelde tegen de Braziliaanse pers dat hij altijd gedacht had dat de jongen gestraft was voor het experimenteren met alcohol.

De jongen, inmiddels een volwassen man van 36, werd gevonden tijdens een huiszoeking naar leden van drugsbendes. De ondervoede man lag vastgebonden op bed in een raamloos kamertje. Zijn vinger- en teennagels waren enorm lang en zijn baard was tot op zijn knieën gegroeid. De vloer was bedekt met menselijke uitwerpselen. Het ziet ernaar uit dat de jongen twintig jaar lang in de kelder van zijn vader opgesloten heeft gezeten zonder ooit nog het daglicht te zien.

Psychiatrie

De man werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen in de psychiatrie. Hij is zo getraumatiseerd dat hij niet meer praat. Hij kan enkel knikken of met zijn hoofd schudden om te antwoorden. De politie heeft een onderzoek gestart naar de vader en stiefmoeder.

De vader, Amancio de Andrade, ontkent intussen zijn betrokkenheid en beweert dat zijn zoon verhuisde toen hij achttien was. Vorige week zou hij pas terug gekeerd zijn en zelf om de opsluiting gevraagd hebben "omdat hij van drugs wilde afkicken."

Door: Hln.be - Bron: The Mirror