Header-new701px.jpg

manson.jpg

Foto: Charles Manson in 1971 en in 2009. © afp.

De beruchte Amerikaanse massamoordenaar Charles Manson is van de gevangenis in Californië overgebracht naar een ziekenhuis. Hij zou ernstige "gastro-intestinale problemen" hebben. Een woordvoerster van het gevangeniswezen in Californië weigerde meer commentaar te geven, maar verklaarde wel dat Manson nog leeft. Dat melden Amerikaanse media.

Charles Manson

Manson zou ernstig ziek zijn, zo vertelde een bron aan de Los Angeles Times, maar gaf geen aanvullende informatie. Volgens TMZ is Manson overgebracht naar een ziekenhuis in Bakersfield, op ongeveer een uur van de staatsgevangenis Corcoran in Californië.

Moord

Manson werd samen met leden van zijn 'Mansons Family', een soort van commune in de woestijn van Californië bestaande uit jongeren die van huis waren weggelopen of werden verstoten door de maatschappij, veroordeeld voor de moord op de hoogzwangere actrice en vrouw van regisseur Roman Polanski Sharon Tate en zes anderen tijdens een moordpartij tijdens twee nachten in augustus 1969.

Doodstraf

Manson en vier leden van zijn Family werden oorspronkelijk veroordeeld tot de doodstraf, maar die straf werd omgezet tot een levenslange gevangenisstraf. Hij zit sinds 1971 in de gevangenis en komt pas in 2027 in aanmerking voor een vervroegde vrijlating.

Huwelijk

Manson slaagde er zelfs vanuit de gevangenis nog in om volgers aan te trekken. In 2014 kreeg hij de toestemming om te trouwen met de 26-jarige Afton Elaine Burton, maar de huwelijkslicentie verviel nog voordat het huwelijk plaatsvond.

Door: Hln.be - Bron: Reuters