Header-new701px.jpg

Foto: Harris wilde een kindvrij leven © Facebook

De man die zijn zoontje Cooper (2) zeven uur in een snikhete auto liet zitten, was die dag druk met het versturen van naaktfoto's van zichzelf en van seksueel getinte boodschappen naar zes verschillende vrouwen, waaronder ook een 17-jarige.

Dat, en het feit dat de ouders een levensverzekering van 25.000 dollar voor het jongetje afsloten, zijn twee feiten die volgens de politie aantonen dat Harris mogelijk een dubbelleven leidde en met opzet zijn zoontje heeft laten stikken.

Dit bleek tijdens een hoorzitting gisteren waar de openbaar aanklager verschillende bewijzen aandroeg die moeten 'aantonen dat Harris een kindvrij leven wilde'. Harris (33) pleitte dat hij onschuldig is en Cooper vergat naar het kinderdagverblijf te brengen.

Dood door oververhitting:

Op 18 juni vertrok de Amerikaan van huis met zijn zoontje in het kinderzitje op de achterbank. Harris rijdt naar zijn werk, gaat naar binnen en laat het jongetje achter in de auto. Pas zeven uur later als hij weer in de auto richting huis zit, zou hij zich hebben gerealiseerd dat Cooper nog in het zitje zit. De kleine jongen is dan al gestorven aan de gevolgen van oververhitting, de temperatuur in de auto liep op tot bijna 33 graden.

 


 
 
 

 

Omdat de politie Harris' verhaal dat hij zijn zoon vergat niet geloofde, werd hij opgepakt en is de zaak onderzocht. Tijdens de zitting getuigde Cobb County Police rechercheur Phil Stoddard dat Harris op de website Reddit zocht naar artikelen over een leven zonder kinderen. Hij keek video's waarin mensen stierven door zelfmoord of executies. Ook keek hij naar video's waarin dieren een pijnlijke dood stierven in een hete auto. En hij zocht naar 'hoe overleef ik in de gevangenis'.

Dubbelleven Harris belde niet naar het alarmnummer 911 toen hij zijn zoon levenloos vond in zijn auto. De man zou volgens de rechercheur goed een dubbelleven kunnen leiden. Harris gaf toe dat hij op internet zocht naar hoe lang het duurt voor een kind sterft in een auto. Hij en zijn vrouw Leanna vertelden dat dit een grote angst van hun beiden was en dat ze daarom daar meer informatie over zochten.

 


 

 

 

De echtgenote is niet aangeklaagd. Zij heeft laten weten haar man te geloven en te steunen. Zij ging die bewuste dag naar de crèche om Cooper te halen. Toen hij er niet was, zou ze volgens een getuige gezegd hebben dat haar echtgenoot hem dan in de auto moet hebben achtergelaten. 'Heb je te veel gezegd?' Leanna laat ook weten dat de twee problemen met intimiteit hebben binnen hun relatie.

Volgens Stoddard blijkt uit berichten van Harris dat zijn vrouw wist dat hij haar bedroog. Zij zou emotieloos hebben gereageerd toen ze hoorde dat haar zoontje dood was. Ook Harris toonde zich kalm. De enige keer dat Stoddard hem emotioneel zag, was toen Leanna hem opzocht op het politiebureau. Tijdens het gesprek dat het echtpaar in de verhoorkamer had zonder politie, sprak Harris enkel over zijn eigen zorgen.

'Ik kan niet geloven dat dit mij overkomt. Waarom word ik hiervoor gestraft?,' sprak hij tegen zijn vrouw. Hij vertelde ook over zijn angst om zijn baan te verliezen. 'Wat gaan we doen? Ik zal worden aangeklaagd voor een misdrijf' Toen vroeg Leanna: 'Heb je te veel gezegd?' Harris vertelde zijn echtgenote dat Cooper en vredig uitzag en dat zijn ogen gesloten waren, maar dat was volgens de Stoddard niet in overeenstemming met de werkelijkheid.

Harris zei tot slot tegen Leanna: 'Ik keek er steeds zo tegenop hoe hij eruit zou zien'. Het stel sloot een levensverzekering van 2000 en een van van 25.000 dollar af voor Cooper. Voorbedachte rade Stoddard en de openbaar aanklager pleitten gisteren dat er sprake was van voorbedachte rade en dat Harris niet op borg vrij gelaten mocht worden. Volgens Stoddard is het vluchtrisico te groot.

De advocaat van Harris, Maddox Kilgore, pleitte onschuldig namens zijn cliënt. 'Ik denk dat dit alles bedoeld is om hem publiekelijk te beschamen,' concludeerde de raadsman over de aantijgingen van de openbaar aanklager. Volgens Kilgore zou er geen sprake zijn van opzet. Harris zou nog met twee collega's naar zijn auto zijn gelopen om daar iets in te leggen tijdens de lunch.

'Als er opzet in het spel was, waarom zou hij dan zijn collega's met hem mee laten lopen naar zijn auto?' Ook stuurde Harris zijn vrouw nog een bericht in de middag: Wanneer haal je mijn kleine vriendje op?' Toegewijde ouders Ter verdediging werd ook een getuigenis van een vriend van Harris opgevoerd. Deze liet weten dat hij altijd over Cooper praatte en dat hij zielsveel van zijn zoon hield.

Vrienden van het stel omschrijven hen als toegewijde en liefhebbende ouders en kunnen niet geloven dat Harris dit opzettelijk zou doen. 'Hij is een goede vriend, een fantastische echtgenoot en een geweldige vader. De rechter besloot dat Harris tot aan zijn proces vast moet blijven zitten. Hij wordt aangeklaagd voor moord en wreedheid tegen een kind.

Door: Willeke Tersteeg bron: CNN; Daily Mail