Header-new701px.jpg

Anthony_Borges.jpg

Afb: © Twitter Sheriff bezoekt Anthony Borges in ziekenhuis.

Ouders zijn wel vaker trots op hun kinderen, maar de papa van de vijftienjarige Anthony Borges heeft daar toch een heel bijzondere en beklijvende reden voor. “Hij is mijn held”, zei Royer Borges over zijn zoon, die geraakt werd door vijf kogels uit het wapen van de dodelijke schutter in Florida. Anthony wou zijn klasgenoten beschermen. Hij redde het leven van twintig van hen.

Gisteren bracht Scott Israel, de sheriff van Broward County in de Amerikaanse staat Florida, een bezoekje aan Anthony Borges (15) in het ziekenhuis. Anthony is aan de beterhand, klonk het op Twitter, maar heeft nog een lange weg te gaan met nog enkele operaties.

Anthony Borges zit in het voetbalteam van de middelbare school Marjory Stoneman Douglas in Parkland, waar Nikolas Cruz vorige week woensdag genadeloos toesloeg met zijn vuurwapen. De ex-leerling van de school schoot er zeventien mensen dood. Anthony zette zijn eigen lichaam in als schild om twintig medeleerlingen te beschutten voor de kogelregen van Cruz.

“Niemand van ons wist wat gedaan”, reageerde Anthony’s beste vriend, Carlos Rodriguez in Good Morning America. “Daarop nam Anthony het voortouw, alleen maar om ons te redden.”

Geraakt in de rug

Royer Borges, de vader van Anthony, prees zijn zoon als zijn held. “Hij belde mij en zei: ‘Papa, iemand heeft mij in de rug geschoten en in mijn been’”, herinnert de man zich.

Anthony was de laatste van twintig leerlingen die hun klas weer invluchtten toen de schutter aan zijn dodelijke raid bezig was. Hij probeerde de deur op slot te doen, maar werd geraakt. Anthony bleef in de deuropening staan om het leven van zijn medeleerlingen te redden. Met succes: ze overleefden allemaal de afschuwelijke schietpartij.

Door: Joeri Vlemings - Bron: ABC News