Header-new701px.jpg

Foto: Bij de aanslag in april 2013 kwamen drie mensen om het leven en raakten meer dan 260 mensen gewond. © epa.

De belangrijkste dader van de dubbele bomaanslag in Boston, de 20-jarige Dzhokhar Tsarnaev, heeft trots toegegeven dat hij een bom kon maken en dat hij wilde sterven als martelaar zodat hij rechtstreeks in de hemel zou komen. Dat bleek gisteren tijdens de start van zijn proces in Boston.

Bij de aanslag in april 2013 kwamen drie mensen om het leven en raakten meer dan 260 mensen gewond. Tientallen gewonden moesten ledematen laten amputeren.

Dzhokhar Tsarnaevs oudere broer, de 26-jarige Tamerlan, werd gedood tijdens de klopjacht door de politie in de dagen erna. In maart 2013 pochte Dzhokhar Tsarnaev tijdens een maaltijd met enkele vrienden dat hij in staat was om een bom te maken.

Dat zei procureur Stephanie Siegmann gisteren tijdens de opening van het proces voor een federale rechtbank in Boston. 'Hij heeft toen ook gezegd dat 'het goed is om te sterven als martelaar, met de glimlach op het gezicht, een manier om rechtstreeks naar het paradijs te gaan'', aldus Siegmann. Tsarnaev riskeert de doodstraf.

Bron: Belga