Header-new701px.jpg

Foto: Schouwen Duiveland na de watersnoodramp in 1953. © anp.

Na meer dan zestig jaar is er een slachtoffer van de Watersnoodramp van 1953 geïdentificeerd. Het gaat om een tijdens de ramp 41-jarige omgekomen vrouw uit Kruiningen, meldt de politie vandaag.

De vrouw lag als onbekende begraven in Yerseke (gemeente Reimerswaal). In 2013 groef de politie haar resten op om DNA af te nemen.

Haar nu 77-jarige zoon uit Wezep, had DNA beschikbaar gesteld voor verwantschapsonderzoek. Daardoor kon de identiteit van de vrouw alsnog worden vastgesteld.

In 2013 groef de politie met medewerking van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) 29 onbekende slachtoffers op. Deze opgravingen maken deel uit van een landelijk project waarmee de politie met nieuwe technieken onbekende doden die voor 2010 zijn begraven, wil identificeren. DNA beschikbaar stellen

De zoon is inmiddels op de hoogte gebracht van de identificatie van zijn moeder. Ed Kraszewski van de politie hoopt dat deze identificatie weer een stimulans is voor directe familieleden van mensen die tijdens de ramp zijn verdwenen om hun DNA alsnog beschikbaar te stellen.

Volgens hem heeft tot nu toe de helft van de nabestaanden van de nog ongeveer 100 vermisten zich gemeld om DNA af te geven. De politie hoopt dat familieleden die een nauwe familieband hebben met vermisten (ouders, kinderen, broers en zussen) alsnog wangslijmvlies af willen staan voor DNA-onderzoek. Familieleden die hieraan willen meewerken kunnen bellen met de politie op nummer: 0900-8844.

Bewerkt door: AD  Bron: ANP