Header-new701px.jpg


Timothy Joseph Elzinga werd op 6 januari in het holst van de nacht wakker gemaakt door zijn wenend zoontje. Toen hij uit zijn badkamervenster keek, zag hij dit adembenemende natuurverschijnsel. Eerst dacht Timothy dat hij het noorderlicht zag, maar het bleek om een ander fenomeen te gaan.


lichtzuilen.jpg

Foto: © screenshot.

"De lichtstralen deden me denken aan Star Trek of aan Close Encounters of the Third Kind", vertelt Timothy aan Mashable. Timothy woont in North Bay, Ontario, waar het kwik die nacht zakte tot -18 graden.

Minuscule spiegels

Het was door die vrieskou dat de zogenaamde lichtzuilen ontstonden. Door de lage temperatuur bevroren waterpartikels in de lucht zo snel dat ze amper een paar molecules dik werden. Hierdoor stegen ze niet op om in wolken te veranderen en vielen ze ook niet naar beneden als sneeuw. Ze bleven als minuscule spiegels in de lucht dwarrelen waardoor ze licht konden reflecteren.

lichtzuilen3.jpg

Foto: © screenshot.

Timothy haastte zich snel in zijn pyjama naar buiten om het fenomeen vast te leggen met zijn smartphone. Zijn verhaal en de prachtige beelden kan je bewonderen in zijn YouTube-filmpje.

Door: Hln.be - Bronmateriaal: Space, News.com.au