Kumiko.jpg

In Argentiniƫ is een Japanse non gearresteerd omdat ze priesters geholpen zou hebben bij de verkrachting van kinderen met gehoorproblemen. De misdaden vonden plaats in een dovenschool in Lujan de Cuyo, een stad op zo'n duizend kilometer van Buenos Aires. De daders sloegen naar verluidt hun slag in toiletten, slaapzalen, de tuin en de kelder. Kosaka Kumiko werd in handboeien weggeleid, over haar habijt droeg ze een kogelvrije vest.

De bal ging aan het rollen toen een ex-studente vertelde dat priester Horacio Corbacho (56) haar als vijfjarige verkracht had. Kumiko verplichtte haar vervolgens om een luier te dragen, zodat haar verwondingen verborgen bleven.

Intussen zijn nog 23 andere studenten naar voren gekomen met gelijkaardige beschuldigingen. Ze viseren nog een priester -Nicola Corradi (82)- en drie mannelijke personeelsleden. Het was de taak van Kumiko om er de zwaksten uit te kiezen, maar ze wordt ook zelf beschuldigd van fysiek misbruik.

"Ik ben een goed persoon"

VIn een verhoor dat acht uur duurde, ontkende de non echter alle aantijgingen. "Ik ben een goed persoon die mijn leven aan God gewijd heeft", klonk het.

De vijf vermoedelijke daders werden eind vorig jaar al opgepakt. Agenten vonden naast een hoop pornoboekjes ook een aanzienlijk bedrag van omgerekend 31.000 euro in de kamer van Corradi. "Ze zeiden altijd dat het een spelletje was. En zo lokten ze ons mee naar het toilet", verklaarde een van de slachtoffers.

Al eerder in opspraak

Het Antonio Provolo-instituut kwam in 2008 al in opspraak, maar toen werd er niet dieper op ingegaan. Corradi werd eerder ook al beschuldigd van seksueel misbruik toen hij actief was in een dovenschool in het Italiaanse Verona. Daar zouden honderden kinderen het slachtoffer geworden zijn van de lusten van een twintigtal priesters.

Alle beschuldigden zitten nu opgesloten in een gevangenis in Mendoza. Ze riskeren vijftig jaar cel.

Door: Sven Van Malderen - Bron: El Pais