Header-new701px.jpg

Foto: Internet ©

De brutale moord op een bejaarde vrouw in Salt Lake City is 23 jaar na datum nog opgelost dankzij Legoblokjes die op de dag van de moord gevonden werden op de plaats van het delict. Op het speelgoed werd na heropening van de zaak DNA aangetroffen dat rechercheurs konden linken aan John Sansing, een reeds veroordeelde moordenaar van 47.

De Amerikaanse politie gaat ervan uit dat Sansing zijn zoontje bij zich had toen hij in 1991 de bejaarde Lucille Johnson (78) neerknuppelde en wurgde.

De legoblokken werden op de dag van de feiten in beslag genomen als bewijsmateriaal. Ze werden aangetroffen in de entree van de woning van Johnson, maar konden tot nu nooit een doorbraak forceren in het moordonderzoek.

Nadat de zaak vorig jaar heropend werd, ontdekte de politie vingerafdrukken op het speelgoed. Die bleken afkomstig te zijn van het toen 5-jarig zoontje van Sansing.

Volgens de speurders vermoordde de man Johnson terwijl zijn kind in het huis aan het spelen was.

Volgens de agenten waren de moordenaar en het slachtoffer onbekenden voor elkaar, maar gebruikte de misdadiger zijn zoon om bij de oude vrouw binnen te geraken.

Een motief voor de bloederige moord is nog niet bekend. Wel waren er juwelen verdwenen uit het huis. Sansing zit momenteel in de dodencel in Arizona voor de moord op een 41-jarige vrouw in 1998. Rechercheurs buigen zich nu over andere onopgeloste moorden die tussen 1989 en 1991 plaatsvonden.

Bron: Daily Mail