Header-new701px.jpg

 Foto: De 16-jarige Christian Benge die vorige week is overleden. © Facebook.

Een 16-jarig meisje uit Ohio is vorige week overleden toen zij door een spookhuis liep. Christian Faith Benge werd nog met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, maar hulp kwam te laat.

De tiener had een hart- en longprobleem. 'De angst die kan ontstaan op zo'n plek kan dan net de druppel zijn.'

Ze zeiden dat ze net als een tijdbom was,' zegt Betty Benge, de oma van Christian, tegen Journal-News. 'Ze was halverwege het spookhuis, toen ze zomaar in elkaar zakte.'

De tiener was met een groep van zo'n 100 vrienden en familieleden in Land of Illusion, een attractiepark in de buurt van Cincinnati.

'Ik heb haar gereanimeerd totdat de ambulance er was, daarna vertrouwde ik op God. Hij heeft een plan, het was gewoon haar tijd,' zegt Jean Benge, de moeder van Christian, op haar beurt tegen WCPO.

'Ik weet dat ze nu thuis is, door haar geloof in Christus.'

Verdrongen:

Volgens familieleden werd Christian geboren met een aangeboren breuk in haar middenrif, dit wordt ook wel Congenitale Hernia Diafragmatica (CHD) genoemd. Hierdoor komt de buikinhoud naar de borstholte en worden de longen verdrongen. Dat kan leiden tot onderontwikkeling van de longen.

Het meisje leefde door deze aandoening 16 jaar lang met één long, waardoor er ook veel druk op haar hart stond. Volgens doktoren was een deel van haar hart vier keer groter dan het had moeten zijn.

Autopsie Uit autopsie moet blijken of of de aangeboren afwijking van Christian ook de oorzaak van haar dood is. 'Het is mogelijk dat de tiener doodsbang was.

We gaan het misschien nooit zeker weten,' zegt Russell Uptegrove, de plaatselijke lijkschouwer, tegen Cincinnati.com. 'Het is wel duidelijk dat haar dood het gevolg was van hartproblemen, de angst die kan ontstaan op zo'n plek kan net de druppel zijn.'

Bewerkt door: Christy Dollen