Header-new701px.jpg

Foto: © Screenshot Newschannel3.

De moeder van een Amerikaans jongetje denkt dat de geest van een dode marinier in haar zoontje voortleeft. Zo herkent de jongen de vrienden van de marinier en zegt hij precies te weten waar ze wonen. Daarnaast zouden er meubels in het huis zomaar bewegen.

De vierjarige Andrew vroeg zijn moeder keer op keer 'waarom ze hem liet sterven in die brand'. Daarnaast bleef hij maar volhouden dat hij op een adres in Georgia woonachtig is, terwijl hij toch echt samen met zijn moeder in Californië woont.

Michele Lucas, de moeder van Andrew werd bang: 'Het leek alsof er een geest in hem zat. Ik kreeg er koude rillingen van.'

Televisie:

Ten einde raad schakelde Lucas de hulp in van een tv-programma. Onderzoekers van dat programma konden de verhalen die Andrew vertelde tot een logisch verhaal maken.

Zo kwam de familie uit bij een groep mariniers, waaronder sergeant Val Lewis, wiens geest in Andrew voort zou leven. De groep mariniers stierf in 1983, bij een bomaanslag in de Libanese hoofdstad Beiroet.

Als de ouders hun zoontje foto's laten zien van de mannen, zegt Andrew dat het zijn vrienden zijn: 'Ze woonden in Georgia, met mij.'

Om het verhaal af te sluiten is het hele gezin naar de begraafplaats gegaan waar Lewis is begraven.

Lucas:

'Hij rende de begraafplaats op, legde de bloemen bij het graf van Lewis en rende naar een ander graf. Daar lag ook een marinier, en Andrew zei: 'dit is mijn vriend.'

Geesten: De tocht werd echter geen afsluiting. 'Twee weken geleden ging een ornament dat aan de muur hangt ineens bewegen. Het was alsof iemand het ineens heen en weer bewoog. Het maakt me zo bang.

Misschien hebben we wel geesten opgepikt op de begraafplaats. Ik weet het niet,' vertelt Andrews moeder. Ook Andrew is het verhaal niet vergeten.

De familie is radeloos en weet niet wat ze nu nog moeten doen.

Lucas: 'Ik hoop dat er een psycholoog is die ons kan helpen.'

Door: Joost de Kleuver bron: Newschannel 3