Header-new701px.jpg

Foto: Internet

Het lijkt onvoorstelbaar maar het is toch gebeurd: in een Amerikaans ziekenhuis heeft een 17-jarige jongen zich een maand lang kunnen voordoen als een gynaecoloog. ,,Het is echt niet te geloven dat hij er een maand mee weggekomen is'', aldus Stacy Morales aan Fox News.

Enkele weken geleden stapte de jongen het St. Mary's ziekenhuis in West Palm Beach (Florida) binnen. Hij droeg een doktersjas met het logo van het ziekenhuis waardoor de security geen argwaan had.

Wekenlang dachten de veiligheidsmensen dat hij deel uitmaakte van het verplegend personeel en kon hij ongestoord op de afdelingen rondlopen en kijken.

De bedrieger werd uiteindelijk betrapt met een stethoscoop rond zijn nek en een mondkapje voor zijn gezicht in een onderzoeksruimte met een patiënt.

Het was arts Sebastian Kent die zag dat er iets niet klopte.

Dokter Robinson:

,Toen hij met een patiënt binnenkwam, stelde hij zich voor als dokter Robinson". Eerst dacht ik nog gewoon dat ik echt wel oud aan het worden was omdat de beginnende artsen steeds jonger leken te zijn", verklaarde Kent.

De echte arts riep de beveiliging erbij. De veiligheidsdienst van het ziekenhuis belde op haar beurt de politie.

De tiener werd in de boeien geslagen en weggevoerd. Het ziekenhuis probeerde de schade nog te beperken door een mededeling uit te sturen:

,,De persoon in kwestie heeft nooit contact gehad met patiënten en kon niet vrij rondlopen in het ziekenhuis.'' De moeder van de jongen beweerde dat haar zoon aan een ziekte leed en zijn medicatie niet had genomen. De politie en het ziekenhuis besloten daarop om de tiener niet te vervolgen.

Bron: AD