Header-new701px.jpg

Foto: Politiehelikopters hadden de eerste wrakstukken gesignaleerd

Een Airbus A320 van de Duitse vliegmaatschappij Germanwings, met vluchtnummer 4U9525 is vandaag neergestort in het zuiden van Frankrijk, dat heeft de vliegmaatschappij bevestigd. De Franse president Hollande gaat er vanuit dat er geen overlevenden zijn, zo liet hij in een korte verklaring weten.

Het toestel verdween vanmorgen rond 11.00 uur van de radar boven het zuiden van Frankrijk. In de laatste minuten verloor het toestel snel hoogte. De Airbus daalde met een gemiddelde snelheid van 3000 tot 4000 foot per minuut; in 9 minuten van circa 9000 meter hoogte naar nog geen 2000 meter hoogte: dat schijnt een normale snelheid te zijn, meldt de Duitse site Der Spiegel. Kort voor de crash werd een noodsignaal vanuit het vliegtuig gestuurd, zei de Franse premier Manuel Valls.

 

Het vierentwintig jaar oude toestel vertrok om 10:00 uur vanaf Barcelona naar Düsseldorf. De Airbus vertrok met een vertraging van twintig minuten uit de Spaanse stad. De reden van de vertraging is niet bekend. De A320 is een groot passagierstoestel met 174 stoelen. Volgens berichten zouden er 144 passagiers en 6 bemanningsleden in het vliegtuig zitten.

Wrakstukken:

In de buurt van Prads-Haute-Bléone tussen Digne-les-Bains en Barcelonnette zijn door politiehelikopters de eerste wrakstukken gesignaleerd. Het gebied waar het vliegtuig is neergestort zou op 2700 meter hoogte liggen. Volgens Franse media is het een moeilijk toegankelijk gebied.

Vliegtickets.nl meldt dat er bij hen één Nederlander is geweest die een ticket heeft gekocht voor de rampvlucht. Het is nog is niet zeker of deze persoon daadwerkelijk aan boord is gegaan. Later meldde het Ministerie van Buitenlandse Zaken één Nederlandse dode. Germanwings is een dochterbedrijf van Lufthansa, en wordt gezien als een betrouwbare luchtvaartmaatschappij

b>Bron: ANP bewerkt door: AD