Header-new701px.jpg

Een man die vorige week tijdens het snorkelen in de Colorado Rivier op twee skeletten stuitte, kreeg de schrik van zijn leven. Hij dacht aanvankelijk dat het om menselijke resten ging. De sheriff werd erbij gehaald en duikers van de brandweer gingen met camera's op onderzoek uit. Uiteindelijk bleken de skeletten nep te zijn.

De skeletten zaten op ongeveer 12 meter diep in tuinstoelen die vastgebonden waren aan een rots. Ze droegen elk een zonnebril en eentje hield een bord vast met daarop 'Bernie' en 'dream in the river' (hoewel dat niet volledig leesbaar is). Er werd ook een datum gevonden: 16 augustus 2014.

 

Luguber of niet, volgens luitenant Curtis Bagby gaat het om een grap. ,,Ik denk niet dat het de bedoeling was om mensen te laten schrikken", zegt hij tegen AP. Het bord is volgens hem een verwijzing naar de film 'Weekend at Bernie's', waarin de twee hoofdpersonen hun dode baas dagenlang mee op sleeptouw nemen en zijn lichaam meermaals verliezen en weer moeten zoeken. Op een bepaald moment valt het lijk van Bernie ook van een boot in het water.

Er wordt door de politie geen onderzoek ingesteld naar de mogelijke makers van het lugubere theekransje. ,,We proberen er niet te veel achter te zoeken", aldus Bagby.

Nadat de skeletten door duikers uit het water zijn gehaald zullen ze tijdelijk een plaatsje krijgen voor het kantoor van de sheriff. ,,We laten graag ook eens de luchtige kant van ons werk zien. Dat betekent overigens niet dat het een goed idee is om nu van alles in die rivier neer te gaan zetten.''

Bron: AP  bewerkt door: AD