Header-new701px.jpg

Foto: © getty.

In de Amerikaanse stad Toledo zijn elf lijken gevonden in een vochtige ruimte van een uitvaartcentrum. In plaats van de lijken te cremeren, werden ze in lijkzakken opgeslagen, meldt persbureau AP.

Tien van de lichamen waren van volwassenen, een van een te vroeg geboren baby. Volgens een lijkschouwer, afgevaardigd door de lokale autoriteiten, zijn de meesten een natuurlijke dood gestorven. Een van de lichamen lag al opgeslagen sinds januari dit jaar; de meest recente sinds twee weken.

De raad van balsemers en begrafenisondernemers van de Amerikaanse staat Ohio buigt zich nu over de vraag of het uitvaartcentrum al zijn bevoegdheden mag behouden. Volgens het orgaan is er namelijk niet correct gebalsemd.

Statement:

In een statement van het uitvaartcentrum claimt het centrum echter volgens de wet hebben gehandeld. Het lange wachten op het tekenen van overlijdensaktes door artsen wordt aangevoerd als reden voor het uitstellen van de crematies.

De families van de overledenen zouden in kennis zijn gesteld van de ontdekking door het uitvaartcentrum. Dinsdag wordt er uitspraak gedaan of het uitvaartcentrum zijn bevoegdheden behoudt of niet.

Bron: ANP Bewerkt door: AD