Header-new701px.jpg

De Amerikaanse Alison Divers was naar de tandarts gegaan met een 'klein' probleem. Na een hap in een appel waren er twee tanden afgebroken. Omdat een lokale verdoving niet werkte, moest ze onder volledige narcose. Toen ze weer wakker werd, schrok ze. Rond haar hoofd hing een plastic zak met daarin haar boventanden.

Divers, die voor haar vaderland het leger diende in Duitsland, deed dinsdag haar horrorverhaal in het Channel 5-programma 'Botched Up Bodies'. Diverse media pikten haar verhaal op. ,,Ik zette mijn tanden in een appel en mijn twee bovenste snijtanden braken af. Ik besloot om maar meteen naar onze legertandarts te gaan. Hij verwees me door naar een 'burgertandarts'. Omdat de lokale verdoving niet werkte, besloot die om me onder volledige narcose te brengen", vertelde Alison Divers.

Toen ze weer wakker werd, deed ze een gruwelijke ontdekking. De tandarts had namelijk meer schade aangericht dan dat hij had verholpen. ,,Het was alsof ik de hoofdrol speelde in een griezelfilm. Hij had al mijn boventanden getrokken en ze in een plastic zak naast mijn hoofd gehangen. Ik was toen amper 25 en daar zat ik dan met een verprutst gebit."

Wat volgde, was een lange lijdensweg. Ze ging opnieuw naar de tandarts van het leger en die maakte voor haar een prothese. ,,Die paste niet echt en ik durfde ook niet langer meer op de foto gaan."

In het kader van het Amerikaanse televisieprogramma kreeg Alison wél professionele hulp. Gelukkig voor haar was er nog genoeg bot in haar bovenkaak om een prima implantaat aan te brengen. Ook dit keer moest de tandarts voortdurend verdovingsmiddel bijspuiten omdat Divers nagenoeg volledig immuun is voor het middel. Toch lukte het om opnieuw een glimlach op haar gezicht te toveren.

Bewerkt door: AD