Header-new701px.jpg

Foto: Metronieuws.nl

Voor de mensen in een hotel in Dubai kende het nieuwjaarsfeest een nogal heftig verloop. Het gebouw vloog door nog onbekende reden in brand en dat leidde tot veel paniek. Tegenover Sky News doet een Brit zijn verhaal. „Ik heb mijn moeder op mijn rug gebonden en haar van de trap gedragen.”

Angus Villar zat met zijn familie aan de champagne in het Address Downtown hotel toen rond 21:30 uur een enorme brand uitbrak. Zijn vader alarmeerde iedereen: „We dachten eerst dat hij een grap maakte, maar toen ik op het balkon ging staan, zag ik dat de kamer naast ons volledig in brand stond”, vertelt hij.

Zodoende wist hij dat zijn familie de kamer op de vijftiende verdieping van het hotel snel moest verlaten. „We snelden naar de brandtrap nog voor het brandalarm af was gegaan. Op dat moment waren er al veel mensen op de gangen en heerste er paniek. Mensen duwden elkaar de trap af en klommen over elkaar heen.’

Voor Villar was een bijkomend probleem dat zijn moeder in een rolstoel zit en dus niet op eigen kracht weg kon snellen uit het hotel. „Ik heb haar op mijn rug vastgebonden en heb haar de trap afgedragen. Het was helaas de enige manier om haar uit het gebouw te krijgen.”

Hoewel het personeel van het hotel poogde de mensen tot kalmte te wanen, zag Villar niets anders dan complete chaos. „Je verwacht dat mensen vrouwen en kinderen eerst laten, maar mensen duwden elkaar en klommen over elkaar heen”, omschrijft hij. „Er waren veel personeelsleden die mensen naar uitgangen leidden, maar niemand had enig idee wat er was gebeurd.”

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de familie weer terug kan naar de kamer. „Ik heb bijna alles daar laten liggen. Alleen mijn waardevolle dingen heb ik meegenomen; mijn telefoon, mijn iPad... en natuurlijk mijn moeder.”

Door: Jurgen van der Hoeven - Bron: Metronieuws.nl