Header-new701px.jpg

Foto: Stephen Hewett-Brown © Google

In New York heeft een jonge held (25) op oudjaarsavond het leven van een vrouw gered door haar uit een vallende lift van een 26 verdiepingen hoog gebouw te duwen, waarna hij zelf is verpletterd. Stephen Hewett-Brown zei nog 'gelukkig nieuwjaar' tegen de vrouw, maar toen hij zelf wilde uitstappen, stortte de lift naar beneden.

Het is ongeveer een half uurtje voor middernacht op de normaal zo feestelijke avond. Stephen, die graag rapper wil worden, is onderweg naar een feestje in het flatgebouw om het nieuwe jaar in te luiden. Hij zit net in de lift als Erude Sanchez (43) instapt, samen met haar neefje (10).

De deuren sluiten en de lift vertrekt. Ineens staat hij stil. In paniek proberen de inzittenden de deuren open te trekken en te ontsnappen. Stephen krijgt het voor elkaar om Erude tussen de deuren door uit de lift te duwen. ,,Gelukkig nieuwjaar'', zegt hij tegen haar.

Zelf komt hij klem te zitten tussen de zware deuren. ,,Ik krijg geen lucht'', horen omstanders hem roepen. Nog voordat Stephen zichzelf terug de lift in kan trekken, stort de cabine naar beneden. De jonge rapper zit vast tussen het plafond van de liftcabine en de deuren.

Pas zo'n half uur later arriveren de hulpdiensten. Stephen wordt naar het ziekenhuis gebracht, maar het is te laat. Hij overlijdt aan zijn verwondingen.

Voor zover bekend is het met de andere inzittenden goed afgelopen.

De familie van Stephen kan nog steeds moeilijk geloven dat hij er niet meer is. Verschillende Amerikaanse media hebben zijn moeder opgezocht, maar zij is te emotioneel om te praten.

Volgens inwoners en mensen die regelmatig in de flat komen was het een kwestie van tijd voordat het mis zou gaan met de lift, schrijft de New York Times. De afgelopen jaren zijn al tientallen klachten binnengekomen over de liften, maar daarmee zou nooit iets zijn gedaan.

Door redaktie: AD