Header-new701px.jpg

Foto: Twee kinderen van 10 en 13 jaar oud uit Spijkenisse hebben moeten toekijken hoe hun stiefvader in opdracht van hun moeder hondenvoer uit een bak at. © getty.

Bij het sm-spel van een Spijkenisser stel moest een jongen van 10 jaar zijn naakte stiefvader herhaaldelijk met een zweep slaan. Dat heeft de dochter van de vrouw verklaard tijdens het hoger beroep dat vrijdag diende voor het Haagse gerechtshof. De zaak loopt al sinds 2014.

De 46-jarige man en zijn 45-jarige meesteres zeiden inmiddels geen stel meer te zijn en de sm te hebben afgezworen. Het duo werd eerder door de rechtbank vrijgesproken van het opvoeren van een sm-spel voor de ogen van de twee kinderen, maar het Openbaar Ministerie ging daartegen in beroep.

De kinderen zijn er kapot van. Zo zei het jongetje toen de zaak voor het eerst voorkwam in 2014 tegen een deskundige: ,,Ik hou niet van sm, ik hou van lego.'' De kinderen willen hun moeder en haar vriend niet meer zien en krijgen intensieve psychische begeleiding.

Voor het Haagse gerechtshof werd een werkstraf van 60 uur en drie maanden cel voorwaardelijk tegen de twee Spijkenissers geëist. Zij zeiden verschrikkelijk veel spijt te hebben van wat ze hebben gedaan. De advocaten van het duo vroegen om vrijspraak omdat met de kinderen geen enkele seksuele handeling is verricht. Uitspraak op 18 maart.

Door: Theo Teitsma