Header-new701px.jpg

Foto: © Facebook/earthlink.net.

De 26-jarige Roquel Bain en haar vriend trokken naar de Amerikaanse staat Kentucky om er het Waverly Hills Sanatorium te bezoeken, een oude tbc-kliniek die nu door boze geesten bezeten zou zijn. Maar daar kwam hen een ander verhaal ter ore: de mythe van het 'Pope Lick Monster', ook wel bekend als de 'Goatman' of 'Sheepman'. Het schepsel, deels man, deels schaap, deels geit, zou mensen dwingen om over de spoorweg over Pope Lick Creek te klimmen. Roquel trok op onderzoek uit, maar betaalde daar de ultieme prijs voor nadat ze op de beruchte spoorweg werd gegrepen door een trein.

Roquel en haar vriend waren gefascineerd door de verhalen over het 'Pope Lick Monster' of de 'Goatman', die in en rond Louisville in Kentucky de ronde doen. Volgens sommigen was het monster in de late jaren 1800 een bezienswaardigheid in een circus. Nadat de bliksem was ingeslagen op de circustrein, kon de Goatman als enige overlevende ontsnappen. En volgens David Domine, een lokale historicus, werd de Goatman geboren nadat een lokale boer een deal sloot met de duivel.

Hoewel de verhalen over de Goatman uiteenlopen, komt eenzelfde element in alle vertelsels terug: het monster zou leven onder de spoorweg over Pope Lick Creek. Wie de Goatman wil zien, moet volgens de legende de 30 meter hoge spoorweg oversteken. Het monster zou zijn slachtoffers hypnotiseren en ze onder een aanstromende trein doen belanden.

Roquel en haar vriend deinsden niet terug voor de gruwelijke verhalen, maar net waar de legende voor waarschuwde, gebeurde. Net wanneer het koppel op de spoorweg was geklommen, kwam een trein aangereden. De trein greep Roquel waarna ze 30 meter diep viel. Haar vriend ontsnapte in extremis aan de dood door zich vast te klampen aan de zijkant van de spoorwegbrug.

Velen denken dat de spoorwegbrug verlaten is, maar Michelle Burns, die vlakbij de brug woont, vertelt dat er elk halfuur een trein passeert. "Als je op de brug staat en er nadert een trein, is er niet veel wat je kan doen. Je moet springen of lopen, anders word je aangereden", voegt Denise Harris toe.

"Doel van ExoMars is sporen van leven te zoeken op Mars, maar de missie maakt het ook mogelijk om nieuwe technologieën te tonen die ons verder en verder helpen in de zoektocht naar nieuwe horizons", aldus Elke Sleurs, staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid. Maandag om 22.17 uur wordt een eerste signaal van de satelliet verwacht.

Bron: Washington Post; Daily Mail - Door: : Arno Van Hauwermeiren