Header-new701px.jpg

Foto: © videostill.

Een school in Peru verkeert in de greep van een massahysterie. Die begon ongeveer drie weken geleden toen 20 kinderen van een school in San Martin hevig ziek werden. Daarna volgden nog 80 anderen met allemaal dezelfde symptomen en hallucinaties.

De kinderen tussen 11 en 14 jaar moesten overgeven, kregen schuim in de mond en stuiptrekkingen om daarna flauw te vallen. Vreemd genoeg waren de tieners er allemaal van overtuigd dat ze achtervolgd werden door een in het zwart geklede man met baard die hen probeerde te doden.

Massahysterie "Het begon allemaal op 29 april en het blijft maar duren", verklaarde dokter Antony Choy aan Panamericana TV. Directeur Henry Narro Garcia van een gezondheidsdienst van San Martin meldt dat de leerlingen slachtoffer zijn geworden van een massahysterie, dat hun toestand stabiel is en dat er niets abnormaals aan de hand is.

Bij massahysterie hebben de mensen die door de paniek worden aangestoken wel echte fysieke symptomen zoals duizeligheid en braken. Maar die zijn het gevolg van de hysterie en niet van een ziekte.

Foto: © videostill.

Wilde theorieën en geruchten:

Toch doen de meest fantastische geruchten en theorieën de ronde, en spreekt de directie van de Elsa Perea Flores school zelfs van een "duivelse bezetenheid" die uiterst besmettelijk is. Op beelden is te zien hoe de leerlingen hysterisch krijsen en één voor een naar ziekenwagens worden gedragen.

"Het is beangstigend om eraan te denken", vertelde een meisje (12) aan een lokale zender. "Het was alsof iemand me bleef achternazitten. Het ging om een man met baard die in het zwart was gekleed. Hij probeerde me te wurgen. Ik schreeuwde wanhopig volgens mijn vrienden maar zelf herinner ik me er niet veel van."

Stemmen:

Ook een andere tiener vertelde hetzelfde verhaal aan de reporters van TV Peruana. "Ik werd misselijk en gaf over", zei het dertienjarige meisje. "Ik hoorde stemmen. Een man in het zwart zat me achterna en probeerde me aan te raken."

Een schoolmeisje vertelde hoe ze moeite had met ademen en dat ze haar nek vasthield omdat het leek alsof iemand haar probeerde te wurgen.

Geesten:

Ook in de media duiken de vreemdste geruchten op. Initiële berichtgeving maakte melding van het feit dat de leerlingen tijdens een spelletje zouden geprobeerd hebben om geesten op te roepen. Volgens geruchten is de school gebouwd op een massagraf van de maffia. De directie heeft de hulp ingeroepen van artsen, geestelijken en zelfs exorcisten. Er zijn ook al enkele katholieke misdiensten gewijd aan het fenomeen.

Ook in Maleisië Opvallend:

Tien dagen eerder deed er zich eenzelfde fenomeen voor op een school in Maleisië en dat is duizenden kilometers verderop. Op 18 april meldden leerlingen van de SKM Pengkalan Chepa 2 school dat ze een "zwarte figuur" zagen. Al snel maakten zo'n honderd andere schoolkinderen en zelfs leraren hetzelfde mee. Zo vertelde een leerkracht dat ze had gevoeld hoe een "zwarte figuur probeerde haar lichaam binnen te dringen". De ziekte had drie dagen lang de school in haar macht. Het geroep van de kinderen was naar verluidt tot buiten te horen.

Door: Redaktie Hln.be - Bron: News.com.au