Header-new701px.jpg

Foto: Ik ben er maar bij gaan staan, want ik hoefde niet veel te doen. © anp.

De 85-jarige Elizabeth Neufeld uit het Californische Bel-Air bleef, volgens haar man, 'zo kalm als een komkommer' toen ze pal voor haar huis tegen een hoge stoeprand reed en omsloeg. 'Geef mijn camera even aan', was haar reactie.

Toen Benjamin Neufeld de klap hoorde, spoedde hij zich vanuit de keuken naar buiten en zag tot grote schrik zijn bejaarde eega in de gekantelde auto zitten. Mevrouw Neufeld was niet bijster onder de indruk van het gebeuren, en maakte onderwijl een praatje met toegesnelde buurtbewoners.

'Natuurlijk was ik bezorgd, maar de buren stonden gewoon om haar heen en praatten tegen haar. Ik ben er maar bij gaan staan, want ik hoefde niet veel te doen. Er was ook niet veel te doen', zegt Neufeld tegen NBC News. 'Ik keek uit het raam en zag een auto op zijn kant, precies voor onze oprit', vertelt een verbouwereerde buurman.

Hij had het vermoeden dat het om een vreselijk ongeval moest gaan, maar trof buiten zijn buurtjes op leeftijd in alle rust aan. Ze stonden er, aldus de buurman, bij alsof er niets aan de hand was. 'Zij was bezig om een selfie te maken.' 'Camera even aangeven' Elizabeth kon weliswaar de wagen niet uit, maar was niet gewond en vroeg doodleuk of Ben haar telefoon uit haar tas kon vissen zodat ze een paar foto's kon maken.

Uiteindelijk was het een voorbijganger die het bizarre moment voor beide oudjes vastlegde. Terwijl een brandweerman via de andere deur in de auto klimt, staan de Neufeldjes erbij alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Eenmaal bevrijd, zijn Elizabeth en haar man maar een hapje gaan eten, meldt NBC. Gevraagd naar de 'selfie' van Elizabeth zegt Benjamin dat hij zijn vrouw zo niet kent. 'In al die jaren huwelijk heb ik haar nog nooit een foto van zichzelf zien maken in een gĂȘnante situatie.'

Bron: NBC Los Angeles/RMG News