Header-new701px.jpg

Foto:De rails waar Mary Downey tussen lag. © Splash News.

De 22-jarige Mary Downey uit de Bronx moet een engeltje op haar schouder hebben zitten. De Amerikaanse viel zondagochtend op de rails bij een metrostation vlakbij het drukke Times Square.

Het ongeval vond plaats in de vroege ochtend na een avond stappen. Het perron was verlaten en de aangeschoten vrouw viel op de rails doordat ze haar evenwicht verloor. Doordat ze haar schouder brak bij de val kon ze niet zelfstandig opstaan. Het enige dat ze kon doen was zichzelf tussen de rails persen.

Volgens The New York Post wist Downey zich zelfs op een bepaald moment te verleggen tussen de rails en het platform zodat de treinen haar niet zouden overrijden. Volgens een politie-agent is dat haar redding geweest. Naar verluidt was Downey compleet bij bewustzijn bij het ongeval. Het perron was nagenoeg leeg, de bestuurder van de derde metro zag dat Downey haar hand in de lucht stak en bracht het voertuig boven haar stil.

Hulpdiensten wisten vervolgens de vrouw er onder vandaan te halen. In het ziekenhuis constateerden artsen slechts een gebroken schouder.

Bron: New York Post