Een 'spiritueel vervolg' op de horrorfilm Candyman (1992) die terugkeert naar de inmiddels opgefriste Chicago-buurt waar de legende begon.

Tegenwoordig, een decennium nadat de laatste Cabrini-torens waren afgebroken, verhuisd een beeldend kunstenaar genaamd Anthony McCoy en zijn vriendin, een kunstgaleriedirecteur genaamd Brianna Cartwright, naar een luxe loft-appartement in Cabrini, dat nu onherkenbaar is opgeknapt en bewoond door de opwaarts mobiele millennials.

Zolang de bewoners zich kunnen herinneren, werden de woningbouwprojecten van de wijk Cabrini Green in Chicago geterroriseerd door een mond-tot-mond-spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand, gemakkelijk opgeroepen door degenen die zijn naam vijf keer durven te herhalen in een spiegel.

Nu Anthony's schildercarrière op het punt staat te stagneren, stelt een toevallige ontmoeting met een Cabrini Green oldtimer Anthony bloot aan de tragisch gruwelijke aard van het waargebeurde verhaal achter de Candyman.

Bezorgd om zijn status in de kunstwereld van Chicago te behouden, begint Anthony deze macabere details in zijn studio te onderzoeken en zet hem op ramkoers met het lot.

  • Release datum: 26 Augustus 2021
  • Regiseur: Nia DaCosta
  • Schrijvers: Jordan Peele, Win Rosenfeld, Nia DaCosta
  • Cast: Yahya Abdul, Mateen IITeyonah, Parris Nathan en Stewart Jarrett

Door: Engedingen.com - Bron: Universal Pictures Nederland