Artiest en muzikant Steven Ellison, beter bekend als Flying Lotus, heeft een film gemaakt. 'Kuso' ging vorig weekend in première op het Sundance Film Festival en de reacties waren... gemengd. Toeschouwers van de persscreening verlieten in groten getale de zaal, omdat de film te schokkend was. "Dit is de walgelijkste film die ooit is gemaakt", klinkt het in de recensie van The Verge. Veschillende scènes zijn dan ook echt om van te kokhalzen.

Een recensent van The Verge, die op de screening aanwezig was, vertelt over zijn ervaringen tijdens de voorstelling. Zo toont de film beelden van een erecte penis die met een lange stalen staaf wordt gestoken. "Wanneer je je ogen hebt bedekt, is het al te laat", zo klinkt het in The Verge.

Kuso1.jpg


In een andere scène is een vrouw te zien die op beton kauwt tot haar tanden verpulverd zijn. Het publiek begon pas echt de zaal uit te stromen toen een foetus uit de baarmoeder van een vrouw werd getrokken op de tonen van 'Mortal Kombat'.

Eén doel: de walgelijkste film ooit maken

Volgens het de officiële synopsis is 'Kuso' een verzameling kortverhalen die met elkaar verbonden zijn. De verhalen gaan over de levens van gemuteerde vrouwen, mannen en kinderen in Los Angeles na een aardbeving. Het plot is echter van geen belang, zegt The Verge. "Het enige doel was: de walgelijkste film ooit maken."

kuso-2.jpg

Monsters onder je bed

Flying Lotus heeft ondertussen gereageerd: "Ik heb de mensen nog gewaarschuwd", tweet hij. "Maar slechts 20 van de 400 mensen hebben de zaal verlaten." Volgens hem liepen mensen enkel de zaal uit tijdens de persscreening. "Het publiek vond de film geweldig", klinkt het.

Flying Lotus heeft nog een tip voor wie de film wil gaan bekijken: "Bekijk de film samen met iemand die je haat." Het is echter onwaarschijnlijk dat 'Kuso' in de Belgische bioscopen zal verschijnen.

Door: Arno Van Hauwermeiren - Bron: The Verge - Foto-credits: metro.co.uk