Krokodil.jpg


In een dierenopvangcentrum in de Australische stad Townsville heeft een krokodil een verzorgster aangevallen. Een bezoeker filmde het schokkende incident. Renee Robertson, het slachtoffer, kan haar confrontatie met het reptiel gelukkig navertellen.

Renee Robertson was als opzichtster in het Billabong Sanctuary aanwezig op een show waarbij krokodillen gevoederd werden, toen een van de dieren haar plotseling aanviel. Tipper, een 2,5 meter lange vrouwelijke krokodil, haalde uit en greep haar arm..

Op de beelden is te zien hoe de krokodil naar Robertson snelt en haar op de grond werkt. Een collega van de vrouw schiet te hulp en slaat de krokodil herhaaldelijk met een stok. Ooggetuigen vertelden later dat de toeschouwers aanvankelijk dachten dat het hoorde bij de show.

Robertson werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze werd geopereerd aan ernstige verwondingen aan een arm. Acht andere mensen verkeerden na het incident in shock en werden ook behandeld.

Tipper wordt niet afgemaakt, zegt Bob Flemming, de eigenaar van het opvangcentrum. ,,We gaan onze trainingsprocedures wel herzien en verzekeren dat het nooit opnieuw gebeurt." Volgens ABC News gaat de arbeidsinspectie ook langs om de veiligheid van de werknemers te bekijken. Het slachtoffer zat halverwege haar zes maanden lange opleiding om met de krokodillen te werken.

Bron: Ad.nl