burried_alive.jpg

Afb: videostill Verwanten halen hun 'dode' familielid vliegensvlug uit de kist nadat hij tekenen van leven vertoonde.

 

De verwanten van een Peruaanse man waren ontzettend verdrietig omdat hij zo jong was heengegaan. Maar tijdens de begrafenis schrokken ze zich rot. Ze zagen hoe zijn borstkas op en neer ging. Hij ademde!

Watson Franklin Mandujano Doroteo uit de stad Tingo Maria in Peru werd op 21 oktober doodverklaard nadat er complicaties waren opgetreden tijdens een wortelkanaalbehandeling.


Tijdens de begrafenis lag de 24-jarige man in een open kist. En toen gebeurde het. Alerte familieleden zagen hoe zijn borstkas zachtjes op en neer ging. Ze haalden er vliegensvlug een dokter bij en die bevestigde hun vermoeden: hij vertoonde tekenen van leven.

Doroteo werd in allerijl uit de kist gehaald en naar het hospitaal gebracht. Daar werd de man helaas opnieuw doodverklaard. Wellicht was hij tot die tijd verdoofd geweest van de medicatie tijdens de behandeling. Maar stierf hij daarna alsnog. Dat claimt althans zijn familie.

Volgens zijn troosteloze verwanten had men Doroteo het geneesmiddel ‘Diazepam’ toegediend in aanloop naar de operatie. De politie onderzoekt de merkwaardige zaak. Zijn familie eist gerechtigheid.

Door: Karen Van Eyken - Bron: El Comercio, The Independent